Proefballonnetje …

Mindmaps, een routeplanner van ideëen…

“Ik, Sylvana de Backer-Leuwol, ben een alleskunner en verbinder die met passie voor koken en familie, anderen graag laat (mee)genieten van het Bourgondische leven.”  BOEM…. Opeens was er rust in mijn hoofd! Mijn persoonlijke missie is klaar! Alle twijfels zijn gecategoriseerd, alle angsten bij elkaar geveegd en een nieuwe start wacht vol ongeduld….

De weg van het maken van een persoonlijke missie gaat niet over rozen. Het vergt veel lef om eerlijk naar jezelf te kijken. Je angsten, verdriet, trauma’s  maar ook je gelukkige momenten, verlangens en dromen te herbeleven. Natuurlijk niet alleen, maar onder leiding van een bezielende coach, Erik Verhagen. Waarom? Omdat Koekhuys Jan de Backer een familiebedrijf is, onlosmakelijk verbonden aan herinneringen, liefde en doordrenkt van emoties. Bij het overlijden van Gieljan en later ook van Joost, verloor ik, en daarmee ook het Koekhuys, de bezieling van het bedrijf.  Weg was de humor en de gein, weg de liefde en vertrouwen en sinds vorig jaar de kleine mannen op kamers. Niet alleen het Koekhuys voelde leeg, maar Hotel Mama had letterlijk geen gasten meer … Nu mijn persoonlijke missie er staat, is de bezieling van het Koekhuys groeiende.

Vorige week liet ik een proefballonnetje los en schreef ik op mijn TL: “Ik hou van kokkerellen maar Hotel Mama kent geen gasten meer, en dus word ik beperkt! Ik denk erover om zo nu en dan thema etentjes te houden. Zou jij als “vreemde” bij mij willen eten met nog een stel die je niet kent en praten/discussiëren over zaken die je bezig houden. Wat vind je daarvan?”

De reacties waren super! Niet alleen op FB, maar ook via PB’tjes op Twitter, mailtjes en app-jes.  Wooowww… dat was ongelooflijk! Dit was dus wat Erik bedoelde met leef je missie! Als antwoord op alle reacties schreef ik iedereen op de hoogte te houden. Welnu… hierbij mijn bevindingen…

Voor Hans zou ik een avond met typische Sumatraanse gerechten willen maken uit het receptenboekje van mijn moeder, voor Lida een graffiti menu met als dessert een graffiti-taart omdat ik dit al heel lang zo graag wil proberen… zie http://www.jensjustdesserts.co.uk/2012/07/22/i-dunno-why-this-is-called-graffiti-cake-sugar-swirls-cake-wrapper/

Voor Anny en haar vriendinnen zou ik een Indonesische rijsttafel willen maken met Chinese invloeden, voor Paula ook maar dan veel meer een rijsttafel van Tempo Doeloe uit Java. Dan voor Corine en Kees een menu wat de geschiedenis eert, daarbij denk ik aan vergeten groenten en vergeten gerechten.

Voor Patricia en Wilma een Oeteldonkse tafel…  hoe leuk is dat: alle gerechten in rood-wit-geel. TV-figurant en plaatselijk bekende radiomaker Cor zou ik  ‘cradle-to-cradle’ gerechten serveren waarmee ik zijn initiatief om  zwerfvuil op te ruimen wil benadrukken. Voor Ricky en Kristie wil ik een tafel vol lekkernijen uit de familiereceptenboek willen maken…

Een tafel met fusion gerechten zou ik Nico graag willen serveren …  Het zijn slechts ruwe schetsen en dient nog verder te worden verfijnd.  Wie mij kent, weet wat ik bedoel met verfijnen en dat kost dus tijd… in 2019 wil ik goed beslagen ten ijs komen!

Ik ben een alleskunner en verbinder die met passie voor koken en familie, anderen graag laat (mee)genieten van het Bourgondische leven… en ik,  Sylvana de Backer-Leuwol, ga het doen!

Mijn persoonlijke missie is helder… ik ga mensen met elkaar verbinden, aan tafel onder het genot van lekker eten, een drankje en een goed, inhoudelijk gesprek. Ik ben beslist geen chef-kok en pretendeer het ook niet te zijn. Maar ik ben gepassioneerd over voedsel, de traditie daarvan, het creëren, het koken en het delen daarvan …. Voor mij is een recept dan ook een verhaal met een goed einde! Heerlijk …..