Koekhuys ‘where memories and meals are made’ …

Aan het eind van 2018 schreef ik over de veranderingen binnen het Koekhuys. Hierbij staat natuurlijk de koek centraal, de kruiden om precies te zijn, die maken het product uniek en authentiek. Naast de Échte Bossche Koek van Jan de Backer zal ook mijn kennis en ervaringen in koken met verse kruiden, passie voor koken en daarmee mensen verbinden, worden ingezet.

Ondertussen is de eerste maand in het nieuwe jaar is alweer omgevlogen. In mijn eerdere blogpost schreef ik al dat ik een datum zou bekend maken voor een eerste aanzet met de nieuwe intiatieven van het Koekhuys.

Samen met Tree of Life Xperience Centre organiseert het Koekhuys een aftrap op 10 april “High Heeling” event.

Een kennismakingsevenement voor ondernemende dames op die hun kennis en ervaringen willen verdiepen en uitwisselen. Natuurlijk met  een boeiende spreker, onder het genot van authentieke hapjes en een drankje. Een middag om de week te doorbreken met als doel geïnspireerd en gemotiveerd naar huis te keren. Klik daarom op deze link…  https://www.facebook.com/events/2100709653308309/

Maar het Koekhuys doet meer…

Jules en Ruben de Backer, Parade 2001

In 2001 vond ons toen 4-jarige zoon het receptenboekje van Jan de Backer terug. Daaraan terugdenkend, komt de uitspraak ‘A recipe is a story that ends with a good meal” naar boven. We hebben een verhaal te delen. Daarover schreef ik al eerder (blogpost op 14 november 2018). Het Bourgondisch leven kent dezelfde gastvrijheid als in Azië waarbij het delen van een uitgebreide tafel centraal staat. Voor mij een duidelijke overeenkomst van twee culturen.  Let wel: ik ben beslist geen “matchmaker” daar zijn tientallen sites voor. Evenmin, pretendeer ik een Chefkok te zijn, dus verwacht geen restaurant, noch een cateringbedrijf waar je op afroep iets kan bestellen.

Nee, het Koekhuys blijft een familiebedrijf doordrenkt van passie, beter gezegd “where memories and meals are made”.  Ik deel een paar van die herinneringen die ik nu omzet in een dienst.

Het bereiden van gerechten volgens het eiwitarm dieet van Gieljan , i.v.m. zijn nierziekte, heb ik geleerd hoe je toch lekker kan eten met maximaal 100 eiwitpunten en zónder toegevoegd zout. Jarenlang heb ik dagelijks hiermee geëxperimenteerd en ook eigen recepten kunnen creëren. Vele malen heb ik zo gekookt voor gasten bij ons aan tafel. Achteraf vertelde ik dan dat het menu geheel op Gieljan’s  dieet is afgestemd. Geen groter compliment kon ik krijgen als ze dan verbaasd waren dat ze daar niets van merkten. Déze ervaring wil ik delen met een ieder die thuis plots met een dieet worden geconfronteerd en niet goed weten hoe ze daar mee om kunnen gaan.

Daarnaast ben ik moeder en weet ik dat koken met opgroeiende kinderen lastig kan zijn. Vaak genoeg is mij verweten dat ik mijn kinderen zo verwen.  Met een lach en grol wuifde ik dat weg en zei “.. beter verwend dan verwaarloosd; Hotel Mama is full service en 24/7 open”. Ik kookte inderdaad anders voor mijn man, hield rekening met de kinderen die alleen de Hollandse pot lustten en natuurlijk ook voor mezelf. Inmiddels is zoonlief 22 jaar en vertelde hij onlangs dat hij tegenwoordig ook tomaten eet, zoals bij de sla of als rauwkost! En de Indonesische gerechten, ook de veganistische, die worden sinds een paar op prijs gesteld. Tja… ervaring met lastige eters heb ik ook! De uitdaging waarmee sommigen dagelijks worstelen in de keuken om de ‘moeilijk’ etende kinderen toch plezierig aan tafel te krijgen, die wil en kan ik helpen vanuit mijn ervaringen.

Herken je jezelf in het bovenstaande? Bel of app me voor meer informatie….