Herintroductie 2001

Terug in Den Bosch
Sinds 2001 is de Echte Bossche Koek van Jan de Backer weer terug in ’s-Hertogenbosch. Familie De Backer heeft deze authentieke Bossche lekkernij weer nieuw leven ingeblazen en wel zodanig dat het weer net als vroeger een begrip is geworden voor Den Bosch. Koekhuys Jan de Backer is er in geslaagd om de oorspronkelijke smaak van de authentieke koek uit 1915, te reproduceren. En dat niet alleen, ook de wijze waarop de Bossche Koek gebakken moet worden.

foto burgermeester jpg (2)
Aansnijden van de allereerste enige échte Bossche Koek van Jan de Backer Foto v.l.n.r.: Sylvana, Ruben en Jules de Backer met Burgemeester Ton Rombouts

Burgemeester snijdt eerste plak
In 2001 heeft de familie De Backer de Echte Bossche Koek van Jan de Backer weer geïntroduceerd. En het prettige is dat de warme bakkers uit de Bossche binnenstad, maar ook de Bossche horeca dit initiatief van ganse harte hebben gesteund.

De Bosschenaren kennen de Echte Bossche Koek van Jan de Backer nog van vroeger. Zij weten dan ook nog vaak zich de smaak van vroeger te herinneren. Meestal horen wij dan ook: ‘Ja, dit is de echte Bossche Koek van Jan de Backer’. Of: ‘Ja dit is ie écht, die koek van de Bossche Koek van de Parade’.

Eind 2001 snijdt Jules, de kleinzoon van Jan de Backer, samen met de Burgermeester van ’s-Hertogenbosch, de heer Ton Rombouts, onder het toeziend oog van zo’n honderd genodigden de eerste plak Bossche Koek aan in Café Cordes, de vindplaats van het boekje met de diverse koekrecepten.